لودینگ ناربن

آموزش جامع ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

آموزش جامع ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

حتما شمایی که الان دارید این مقاله رو می‌بینید تازه سایتتون رو راه اندازی کردید و دنبال این هستید که چطور وبسایت خودتون رو زودتر در نتایج جستجوی گوگل بالا بیارید و بتونید از بزرگترین موتور جستجوی دنیا ترافیک جذب کنید. یکی از سریعترین راه ها، اضافه کردن سایت شما به سرچ کنسول گوگل (همان وبمستر تولز سابق) می‌تواند باشد.

بعد از اینکه یک وبسایت به طور کامل راه اندازی شد و بهینه سازی آن انجام شد. اولین قدمی که در جهت سئو سایت باید انجام داد اضافه کردن و ثبت وبسایت در پنل سرچ کنسول گوگل است. ما در ناربن وب برای مشتریانی که طراحی وبسایت انجام میدیم حتما بعد از اتمام پروژه این مراحل رو طی می‌کنیم و سایت مشتریانمون رو به سرچ کنسول گوگل اضافه می کنیم.

سرچ کنسول گوگل چیست؟ چرا باید از سرچ کنسول گوگل استفاده کنیم؟

سرچ کنسول گوگل ابزاری کاملا رایگان است که اطلاعات فوق العاده ای از نحوه عملکرد وبسایت در نتایج جستجو دراختیار شما قرار می‌دهد. با کمک این اطلاعات می توانید وضعیت صفحات وبسایتتون رو بررسی کنید.

یکی از اساسی ترین دغدغه های کاربران این هست که چطور مطمئن باشن ربات های گوگل مشکلی با وبسایتشون نداشته باشن و خطایی در وبسایتشون وجود نداشته باشه که مانع ایندکس شدن صفحات وبسایتشون در نتایج جستجو شود. در پاسخ به این مورد، این ابزار دقیقا همون چیزی هست که به دنبالش هستید و خیال شما رو آسوده خواهد کرد. اگر خطا یا حتی مشکلی امنیتی در وبسایت شما وجود داشته باشد با ثبت وبسایت در سرچ کنسول گوگل می‌توانید از آن ها مطلع شوید و آن ها را رفع کنید تا وبسایتتون همیشه در دسترس ربات های گوگل باشد.

در ادامه به شما نحوه اینکه چطور وبسایتتون رو در سرچ کنسول گوگل اضافه کنید و نکات مهمی که بعد از ثبت سایت و اتصال سایت به سرچ کنسول گوگل باید رعایت کنید آموزش خواهیم داد. پس با ناربن وب همراه باشید 🙂

اضافه کردن و ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

برای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل و استفاده از امکانات جذاب آن باید مراحلی رو پست سر بگذارید که در ادامه نحوه اضافه کردن وبسایت به گوگل وبمستر رو به طور کامل به شما آموزش خواهیم داد.

برای ورود به ابزار Google Search Console روی اینجا کلیک کنید. در صفحه باز شده مطابق تصویر زیر، روی دکمه Strat now بزنید.

صفحه درباره سرچ کنسول گوگل

در این مرحله نیاز هست با اکانت جیمیل خود لاگین کنید. بعد از اینکه لاگین کردید گوگل آدرس وبسایت رو از شما درخواست می کند.

دو روش برای تأیید سایت پیش روی شماست.

روش های تایید مالکیت دامنه در گوگل وبمستر

روش اول (URL prefix): در این روش شما باید آدرس وبسایتتون رو به صورت کامل وارد کنید. اینکه وبسایت شما از پروتکل http استفاده میکنه یا https هم بسیار مهم می باشد. برای وبسایت ما به این شکل باید وارد شود: https://narbonweb.com

در این روش اگر سابدامنه هم دارید هر کدام از آن ها را باید جداگانه اضافه کنید.

روش دوم (Domain): با این روش تمامی سابدامنه های سایت شما هم پوشش داده خواهد شد و نیازی به ثبت و وریفای تک تک آن ها نیست. این شیوه ساده تر هست اما وریفای آن کمی سخت و تخصصی تر می‌باشد. شما باید آدرس سایتتون رو بدون هیچ پسوندی وارد کنید. مثلا narbonweb.com

در ادامه نحوه اضافه کردن سایت با هر یک از این روش ها رو به صورت جداگانه به شما آموزش خواهیم داد.

ثبت سایت در سرچ کنسول با روش اول (پیشنهادی)

اگر سابدامنه ای ندارید و دنبال بی دردسر ترین راه هستین، بهترین روش برای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل همین روش است.

برای شروع آدرس وبسایتتون رو همراه با پروتکل مطابق تصویر زیر در بخش مذکور وارد کنید.

ثبت سایت در گوگل وبمستر با URL prefix

بعد از اینکه روی دکمه Continue زدید. پنجره زیر برای شما نمایش داده می شود.

وریفای مالیکت دامنه در سرچ کنسول گوگل

در این پنجره، گوگل 5 راه برای اینکه مالکیت دامنه را تایید کنید پیش روی شما قرار داده و شما باید حتما یکی از این روش ها رو انجام بدید که در ادامه تک تک اون ها رو به شما آموزش خواهیم داد.

1. روش اول – HTML file

اولین روش و ساده ترین روشی که گوگل برای شما تدارک دیده تا سایت خودتون رو به سرچ کنسول اضافه کنید، این روش است. برای انجام آن شما باید مطابق تصویر، فایلی که برای شما مشخص شده را دانلود و این فایل را در مسیر روت یا همان public_html هاستتون آپلود کنید. اینکار رو به سادگی میتونید از کنترل پنل هاستتون انجام بدید. اگر هم به هاست وبسایت دسترسی ندارید از پشتیبانی هاستینگ میتونید این مورد رو درخواست کنید.

وریفای مالیکت دامنه با فایل HTML در سرچ کنسول گوگل

2. روش دوم – HTML tag

در این روش کدی که گوگل در اختیار شما قرار می‌دهد را باید در تگ head فایل html سایتتون قرار بدید. اگر اطلاعاتی در زمینه کدنویسی و html نداشته باشید طبیعی هست که این موضوع رو درک نکنید.

اما اینجا برای دوستانی که وبسایت وردپرسی دارن و از افزونه های سئو مثل Yoast یا RankMath استفاده می کنند این خبر خوب وجود داره که به راحتی میتونن با کمک این پلاگین ها از این مرحله عبور کنند. برای اینکار ابتدا کد را کپی کنید، سپس مراحل زیر را برای هر یک از افزونه ها انجام بدید.

وریفای مالیکت دامنه با تگ HTML در سرچ کنسول گوگل

در افزونه Yoast مطابق تصویر زیر پیش برید:

وریفای مالکیت دامنه سرچ کنسول گوگل در افزونه Yoast SEO

در افزونه RankMath مراحل زیر رو طی کنید:

وریفای مالکیت دامنه سرچ کنسول گوگل در افزونه RankMath

در آخر هم به کنسول گوگل برگردید و روی دکمه Verify بزنید.

3. روش سوم – Google Analytics

ابزار گوگل آنالیتیکس یکی از ابزار های کاربردی گوگل هست که خیلی خلاصه توضیحش بدیم به شما آمار بازدیدکنندگان سایتتون رو نمایش می‌دهد و امکانات فوق العاده ای داره که آموزش استفاده از آن به 10 ها مقاله ختم میشه.

در این روش اگر شما کد گوگل آنالیتیکس رو از قبل به سایتتون اضافه کرده باشید میتونید وریفای رو انجام بدید که معمولا کاربری که تازه با سرچ کنسول آشنا شده اطلاعی از این ابزار نداره و بعید هست از آن 🙂

4. روش چهارم – Google Tag Manager

ممکنه اسم این ابزار هم مثل گوگل آنالیتیکس به گوش شما نخورده باشه، ابزار تگ منیجر ابزاری رایگان است که به شما در مدیریت تگ های وبسایت کمک میکنه و آمار بسیار خوبی در پنل گوگل آنالیتیکس به شما می دهد. اگر قبلا گوگل تگ رو به وبسایتتون اضافه کرده باشید میتونید با این روش وریفای رو انجام بدید.

5. روش پنجم – Domain name provider

در این روش برای تایید اینکه مالک دامنه هستید گوگل یک رکورد DNS به شما می دهد و از شما درخواست می کند که این رکورد رو به دامنه خودتون اضافه کنید. برای انجام اینکار باید به بخش DNS در کنترل پنل هاستینگ خود بروید یا اگر از CDN هایی مثل کلودفلر استفاده می کنید از آنجا برای اضافه کردن این رکورد استفاده کنید.

وریفای دامنه در سرچ کنسول گوگل با DNS

اگر برایتان سخت است از پشتیبان هاستینگتون میتونید درخواست کنید که این مورد رو برای شما انجام بدهند.

ثبت سایت در سرچ کنسول با روش دوم (Domain)

در این روش شما باید آدرس دامنه خودتون رو بدون پروتکل وارد کنید. مزیت این روش این هست که اگر سابدامنه هم داشته باشید دیگر برای اضافه کردن آن ها نیاز نیست چرخه ثبت سایت در سرچ کنسول رو طی کنید.

ثبت سایت در سرچ کنسول با روش Domain

وریفای و تایید مالکیت دامنه در این روش دقیقا مشابه روش پنجم در شیوه قبلی است که چند خط بالاتر از همینجا به آن اشاره شده است. باید رکورد DNS دریافتی از گوگل رو مطابق تصویر کپی کنید و این رکورد رو به دامنه خودتون اضافه کنید. برای انجام اینکار میتونید به بخش DNS در کنترل پنل هاستینگ خود بروید یا اگر از سرویس های CDN مثل کلودفلر استفاده می کنید از آنجا برای اضافه کردن این رکورد TXT استفاده کنید.

وریفای هویت دامنه در سرچ کنسول گوگل با DNS

در آخر اگر برایتان مشکل بود یا دسترسی نداشتید از پشتیبانی هاستینگتون هم میتونید درخواست کنید این مورد رو برای شما انجام بدهند. همینطور باتوجه به اینکه بروزرسانی DNS ها ممکنه کمی زمانبر باشد، بعد از اضافه کردن آن ها اگر بلافاصله روی دکمه Verify بزنید ممکنه خطا برای شما نمایش داده شود و ربات های گوگل قادر به مشاهده رکورد های DNS نباشند. در اینصورت حتما بعد از گذشت چند ساعت، مجدد اقدام به کلیک روی دکمه Verify کنید.

تا اینجای مقاله دیگه باید وبسایتتون رو به سرچ کنسول گوگل اضافه کرده باشید. گوگل سرچ کنسول یکی از مهم ترین ابزار هایی هست که هر سئو کاری باید به خوبی با اون آشنا باشه. فراموش نکنید که فقط ثبت سایت کافی نیست و بعد از ورود به سرچ کنسول اقداماتی مثل اضافه کردن سایت مپ رو باید حتما انجام بدید.

ممنونیم که تا آخر مقاله همراه ما بودید، اگر مشکلی در فرایند ثبت سایت در کنسول گوگل داشتید حتما در بخش نظرات همین پست مطرح کنید. پاسخگوی سوالات شما دوستان عزیز هستیم 🙂

نوشته های مرتبط
یک پاسخ بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.فیلد های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

Call Now Buttonتماس بگیرید! 91693734-021